Bitumen nog steeds veel gebruikt om platte daken

Veel mensen hebben een plat dak. Dat is dus een dak zonder dakpannen in de meeste gevallen. In veel gevallen zijn de platte daken bedekt met een materiaal dat bitumen heet. Er is ook nog een ander materiaal dat EPDM heet, wat ook wel dakleer genoemd wordt.

Dit is een wat nieuwer materiaal dat een stuk minder gebruikt wordt door partijen zoals dakwerken en omstreken. Bitumen is nog steeds het meest gebruikte materiaal op platte daken. Het heeft een zeer lange levensduur van zo’n 25 tot 30 jaar.

herfstIn sommige gevallen zelfs nog langer. Onderhoud is echter wel extreem belangrijk, want met slecht onderhoud kan de levensduur ook drastisch minder worden. Dat vergeten echter veel mensen. En zo vreemd is dat natuurlijk ook niet. Zolang er geen problemen zijn, hoef je er niet erg veel aandacht aan te geven. In de herfst vallen natuurlijk de bladeren uit en deze kunnen op het dak blijven liggen. Dit kan problemen geven met het bitumen op lange termijn. Rond deze periode wordt dan ook aanbevolen om het dak goed schoon te maken van bladeren. Controleer ook direct de dakgoten en maak deze vrij van bladeren. Dit kan ook problemen voorkomen.

Onderhoudsvriendelijk materiaal

Bitumen heeft dus wel wat onderhoud nodig, maar het is absoluut onderhoudsvriendelijk. Dat is dus een groot voordeel van het materiaal en daarom wordt het ook zoveel gebruikt. Daar komt bij dat het relatief voordelig is. Iedere 2 jaar is het belangrijk om het dak even te inspecteren en dus rond de periode dat de bladeren van de bomen vallen. Er zijn ook bedrijven zoals dakwerken die het dak voor u kunnen inspecteren en kunnen schoonhouden. U kunt de bedrijven op bezoek laten komen en ze voeren het onderhoud vervolgens voor u uit. Zo weet u zeker dat uw dak in de beste conditie blijft en blijft u zicht houden op de staat van uw dak. Het beschermt u en uw familie immers tegen invloeden van buitenaf.

dakwerken specialisten